1: De Aankondiging

Het Redelijke Midden is een project van Pim van den Berg, Thijs Kleinpaste en Jaap Stronks.

Wat is het doel? Terugblikkend vanaf een onbestemde toekomst: in het somberste scenario is deze podcast een platform dat de opmars van democratievijandig rechts en de aftakeling van de laatste restjes menselijkheid van enig bijtend commentaar zal hebben voorzien – tot althans de politielaarzen onze budget-condensatormicrofoons aan gort kwamen trappen.

Maar in het beste geval zal het een plaats zijn die heeft geholpen om links te doen opleven. Om zowel een verloren gegane manier van spreken over politiek en samenleving te herontdekken, als waar nodig een nieuwe manier van spreken te vinden. Om stemmen te geven aan een politiek links-van-links. Als het aannemersbedrijf dat het Overton-venster in het huis van de democratie een metertje of twee naar links heeft weten te verplaatsen – naar de aanbouw die er nog niet is, maar die er wel moet komen.

De waarheid ligt in het midden, maar waar dat 'midden' ligt, dat is de vraag. In 2020 is het Redelijke Midden te vinden op elke plek waar je je podcasts vindt, en op hetredelijkemidden.nl.

Abonneren

Hosts

Pim van den Berg

Thijs Kleinpaste

Jaap Stronks