26 Hoe boos is #BOOS? Met Tim Hofman

Achter de schermen grappen we wel eens: als íémand in Nederland een massastaking van de grond kan krijgen, is het Tim Hofman. Hij is mediageniek en In #BOOS springen hij en Marije de Roode wekelijks in de bres voor kijkers die het slachtoffer werden van louche bedrijfspraktijken. Hij maakte zich hard voor een kinderpardon. Met Coalitie Y geeft hij jongeren inspraak in regeringsbeleid dat hen aangaat.

Hofman en zijn redactie hebben een podium en de invloed die ermee gepaard gaat. Maar wat zijn de politieke overtuigingen achter zijn werk? Hoe grondig en structureel zijn zijn maatschappijkritieken? En wanneer kunnen we een #BOOS verwachten waarin hij de subsidies naar KLM terugvordert voor het volk? We voelen hem persoonlijk aan de tand.

(Disclaimer: In het gesprek met Tim is er validistisch taalgebruik langs de montage geslopen. Twee weken geleden maakten we nog een aflevering over validisme in activistische bewegingen. Er is geen excuus voor, behalve dat we hierdoor wederom beseffen hoe gesocialiseerd validistisch taalgebruik is. In het vervolg zullen we beter doen.)

Beluister 'm hier:

Transcriptie

#BOOSnotes

Hosts

Pim van den Berg

Thijs Kleinpaste

Abonneren